Annonse
00:00 - 13. oktober 2017

Illustrert kulturteori

Hvis det er én ting jeg vet, er det at den økologiske undergangen ikke kommer til å bli akkurat som posthumanistene forestiller seg den.

Resirkulering: «Photogeny (les: foto) of a contextualization for a new revolution» er laget av grønne matsøppelposer. Foto: Jan Kühr
Annonse

Utstillingen Living in the Beginning of Times, en videreutvikling av et prosjekt fra sommerens Greenlight District-festival i Skien, skal ta oss med til en nær fremtid hvor bedriftenes rovdrift på naturen, og infrastrukturen som legger til rette for den, vil bli sett på som mislykkede sivilisatoriske prosjekter. Det kapitalistiske samfunnet ingen kan komme på noe alternativ til i dag, vil være ruiner i morgen, og vi vil skamme oss over dem. Det vil si, vi vil ikke kunne skamme oss en gang, for det er bare planter og kunstig intelligens igjen.

Og våre ruiner blir jordsmonnet hvor en ny begynnelse skal vokse frem.

Duoen Martinka Bobrikova og Oscar de Carmen prøver å skape nye «sosiale økosystemer» med kunsten sin, og skape «forslag om det utopiske». Det er et lovende format. I Living in the Beginning of Times lover de dessuten å forankre sin dys-/utopi i Osloregionens raske forvandling, noe som øker sjansene for at man for en gangs skyld kan bli servert noe mer enn ukritisk oppgulp av kritiske samtaler annenstedsfra.

ALLEREDE ABONNENT?
Begrenset sommertilbud
Inntil 50 % rabatt
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse