Annonse
00:00 - 06. oktober 2017

Gaute Brochmann om Obos og miljøet

Et kjærlighetsløst ekteskap mellom Obos og miljøet er bedre enn en kort forelskelse, skriver Gaute Brochmann.

Annonse

Det er vanskelig å tenke seg en mindre entusiastisk introduksjon til sin egen festdag enn den som konsernsjef Daniel Siraj serverte til deltagerne på Obos Boligkonferanse 2017. Årets tilstelning bar tittelen «Grønt ansvar eller bare grønnvasking?». Sirajs hovedbudskap var at vi for all del ikke må la oss begeistre av bærekraft, og at det verste som kan skje er at de mest ihuga miljøentusiastene skal få styre utviklingen. «Man lar ikke de nyfrelste styre bibelgruppen», som han presiserte med sitt umiskjennelige, sørvestlandske tonefall. Mens han så omtrent like komfortabel ut som et bakbundet gissel som blir tvunget til å snakke om det fangevokterne ønsker.

Og det er på en måte ikke så langt fra sannheten. For med klimaendringene som et stadig mer påtrengende faktum, er vi jo alle nettopp fanger i en utvikling vi ikke kan rømme fra. Én ting er den flommen som har herjet Sirajs hjemtrakter den siste tiden, men et obs-varsel har jo tradisjonelt sett ikke vært synonymt med et Obos-varsel. Langt viktigere tror jeg det er at det har vokst frem et ikke ubetydelig miljøengasjement i bransjen som sådan, som korresponderer med en tiltagende bevissthet rundt bærekraft blant boligkjøperne. Og da er det ikke annet å gjøre for Siraj enn å krype til korset.

 

ALLEREDE ABONNENT?
Kjøp abonnement
Inntil 40 % rabatt
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse

vi har nå latt en annen avdeling behandle klagen for å sikre at den ses på med nye øyne.