00:00 - 22. september 2017

Vaktsom og kampklar

Liv Ulvik henter inspirasjon fra de mørke kilder.

Kampklar: Liv Ulvik og bandet bruker kontrastene effektivt. Foto: Paal Audestad

Fornuften er en ensom ting. Hvor ofte er man ikke alene om å stole på den, undret Fredrik Stabel i sin tid. På folkesangeren Liv Ulviks første soloplate er fornuften ikke bare alene, men også hele tiden i fare for invasjon av sitt motstykke, en irrasjonalitet som antar et myldrende mangfold av former – og det er tonesatt på en ytterst original måte.

Ulvik er primus motor i vokaltrioen Eplemøya Songlag, og på deres to plater har hun kombinert arrangementer av folketoner med en utforskning av eget materiale. På solodebuten Inn vade henter hun materiale fra mørke kilder, men skaper også vakker musikk: Tekstene er ofte skremmende i sin beskrivelse av følelsen av å bli invadert, men musikken trekker på folkemusikk og middelalderballader og ender opp som både fengende og oppløftende.

 

Annonse