Annonse
00:00 - 22. september 2017

Norske verdier og norske troll

Historiens første helaftens spillefilm om Askeladden er endelig klar. Den ligner ikke på noen av eventyrene.

Skogens krefter: Der mange eventyrfilmer har helter med superkrefter, har regissør Mikkel Sandemose lagt vekt på at Askeladden bruker naturen og det han har lært for å løse problemene som møter ham.
Annonse

Han drar ut for å vinne prinsessen og halve kongeriket, men hvem er han egentlig, den godeste Askeladden?

– Han er egentlig veldig lite beskrevet i eventyrene, sier filmregissør Mikkel Brænne Sandemose, som nå er klar med Askeladden – I Dovregubbens hall. Historiens første helaftens spillefilm om eventyrfiguren, med premiere 29. september.

– Det er bare to–tre setninger som beskriver Espen Askeladd. Det han gjør, og instinktene hans, gir oss en idé om hvem han er. Sammen med illustrasjonene og bildene man har sett andre har gjort. Det var gøy å få lov til å bryne seg på den oppgaven. Ta en karakter som mange føler de har et forhold til, og få ham til å fungere på film, sier Sandemose.

Annonse