Annonse
00:00 - 22. september 2017

Gaute Brochmann om det umusikalske arbeidet for nytt konserthus

Arbeidet for nytt konserthus er direkte umusikalsk, skriver Gaute Brochmann.

Annonse

For to år siden skapte det store overskrifter da Petter Stordalen, sammen med Anders Buchardt og Oslo-Filharmoniens administrerende direktør Ingrid Røynesdal, la frem planene for et nytt konserthus på Filipstad, rett vest for Tjuvholmen. Uten at Stordalens smittende entusiasme helt klarte å infisere politikere og fagfolk.

Eller var bare inkubasjonsperioden litt lang? For de siste ukene har symptomene på signalbygg-syken begynt å vise seg igjen. Fredag 8. september var Røynesdal igjen i et Filipstad-møte, denne gangen med mindre profilerte deltagere: Ratio arkitekter, Plan- og bygningsetaten i Oslo og kollektivselskapet Ruter. Dette ble ikke forsidestoff. Men med tanke på at tittelen på kommunens notat fra sammenkomsten er «Filipstad – mulighetsstudie for konserthus på A1», er det likevel klart at sykdomsforløpet har utviklet seg lenger enn mange trodde.

Jeg skal ikke dra denne helsemetaforen for langt, men poenget er at prangende kulturbygg med en fot i Oslofjorden på et tidspunkt begynte å ligne en epidemi. Og at fraværet av nye utbrudd de siste årene har vært en god ting.

ALLEREDE ABONNENT?
Fra 189 kr på første termin
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse