Annonse
00:00 - 08. september 2017

Fiksjonen kollapser

Radio Don Quijote serverer litteraturformidling, radioteater og en usvikelig tro på kjærligheten og fantasien.

Kryssende historier: En enkel historie om et radiostudio invaderes av parallelle fiksjoner som legger seg oppå hverandre. Foto: Tingh Kommunikasjon
Annonse

«Var Don Quijote virkelig gal? Er det galt å forsøke å være et bedre menneske», spør radiovertinne Aurora mot slutten av Teatret Vårts forestilling Radio Don Quijote. På forhånd hadde jeg sett for meg at Radio Don Quijote kom til å bli en slags hurtigoppsummering av Cervantes’ roman – fortalt som radioteater, foran oss på scenen. Det viste seg å være bare delvis korrekt.

På scenen er det bygget opp et radiostudio. Det står på en liten plattform sammen med en teknikerboks, begge med pleksiglass, samt et lite toalett (uten pleksiglass). Til venstre for scenen er det en liten bar, hvor husmusikerne innledningsvis oppholder seg. Her skal FM-båndet gjenopplives med kulturprogrammet Dypdykk med Aurora – og publikum har derfor blitt tildelt hodetelefoner med FM-tilknytning.

ALLEREDE ABONNENT?
Inntil 40 % rabatt
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse