Annonse
00:00 - 22. september 2017

Elektriske reiser

Fra Marokkos fjell til festivalteltet, via Midtvesten.

Arbeidsjern: Lee Ranaldo gir ut sitt fjerde album siden Sonic Youth ble oppløst. Foto: Alex Rademakers
Annonse

Da den amerikanske eksperimentalrock-institusjonen Sonic Youth falt fra hverandre som en romferge i flukten senhøsten 2011, havnet alle de fire medlemmene plutselig i fritt fall. Thurston Moore byttet ut newyorkske lofts med en trekkfull leilighet i Øst-London. Hans tidligere kone, Kim Gordon, trakk seg tilbake til Los Angeles for å skrive memoarbok og finne tilbake til sine røtter i kunstverdenen. Steve Shelley hyret seg ut som førsteklasses frilanstrommis. Gitarist og sanger Lee Ranaldo har foreløpig vært den som i størst grad bygger videre på de varierte tradisjonene for rock og låtskriving som gruppen hentet næring fra.

Etter oppløsningen har Ranaldo rett og slett fortsatt å gjøre jobben sin. Electric Trim er hans fjerde album siden han startet på egen hånd, og det utgjør det ypperste av hans egen låtskriving – som er en annen måte å si at det er hans mest vellykkede sammensmelting av den store amerikanske tradisjonen etter Neil Young, David Crosby med flere, med de eksperimentelle og eklektiske impulsene fra avantgarde-rocken i etterpunktiden.

 

ALLEREDE ABONNENT?
Inntil 40 % rabatt
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse