Annonse
14:45 - 20. september 2017

Dansk Skam-karaoke

I tomrommet etter tv-serien Skam, går danske Aveny-T inn og lager teater som trøst.

Danske Aveny T har tatt Skam-universet til scenen. Forestillingen fungerer først og fremst som karaoke eller dragshow, mener Morgenbladets anmelder. Foto: Pernille Kaalund
Annonse

Det kommer ikke egentlig som en overraskelse at det ble et dansk teater som valgte å bearbeide tv-serien Skam for scenen – få har tatt fan-rollen så seriøst som danskene gjorde da de oppdaget Skam. Ikke bare én, men to produksjoner har Frederiksberg-teateret Aveny-T planlagt ut av dette materialet. Men er det egentlig teater, lurer jeg idet jeg smyger meg ut av salen etter forestillingsslutt. Forestillingen er så tett knyttet til tv-serien at jeg er usikker på om den kan leses uten sitt forelegg.

Dramatisering av bøker og tv-serier har lenge vært en tendens i teateret. Særlig når det gjelder barneteater: Man finner et materiale, et univers, som målgruppen allerede kjenner til og helst digger, og omgjør dette til skuespill. Utfordringen er at man må forsvare det også som teater. Thorbjørn Egner dramatiserte, og skapte til og med scenografien til, sine egne tekster, og selv om jeg kan bli bra lei av at alle norske teatre insisterer på å sette opp Kardemomme by og Hakkebakkeskogen igjen og igjen og igjen, så ser jeg at de har en verdi som teater.

 

ALLEREDE ABONNENT?
Begrenset sommertilbud
Inntil 50 % rabatt
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse