Annonse
00:00 - 15. september 2017

Byvandringer

Et pulserende uteliv er mer enn en floskel for boligannonsene. I Oslo begås det hærverk.

Foto: Christian Belgaux
Annonse

Midtveis i begeret med den hjemmelagede agurksalaten sparker de rause dråpene tabascosaus inn. Heten skylles ned med noen slurker lunken boksøl. «Gul D 20», roper en krøllete mann over anlegget, og annonserer at loddtrekningens vinner, en jente med stripete genser, er blitt femti kroner rikere.

Konsertene på det lille podiet innerst i kjellerlokalet, et hemmelig sted i Oslo sentrum, er dessverre over («Gæmlisopplegg vettu. Begynner tidlig», skriver ildsjelen bak foretaket i en SMS). Den skal ha inneholdt både knirkete elektronikk og en lysende plastsaksofon. Lokalet fylles nå av musikk som neppe gjenkjennes av appen Shazam. En svak eim av hjemmerøkte pølser hinter om lokalets daglige formål, men om natten er alle katter grå (eller stripete). Også i oslobyen.

Kontrasten er stor fra kveldens første stoppested, Ultimafestivalen på det langt mer HMS-korrekte kulturhuset Sentralen, men musikken som kimer, har tydelige likhetstrekk. Et brokete møte mellom kunstmusikken og mer folkelige sjangere. Jazz, rock, folk, hiphop, verdensmusikk og elektronisk musikk i møte med samtiden, kunsten og livet, med et mer lydhørt publikum enn på lenge. Oslo bobler over av musikktilbud og nytenkning. Denne regntunge fredagskvelden er det fullt mulig å gå tørrskodd fra én stor musikkopplevelse til den neste. Og så videre.

ALLEREDE ABONNENT?
Kjøp abonnement
Inntil 40 % rabatt
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse