00:00 - 01. september 2017

Verdensmusikk, avdeling London

J Hus fra Stratford er frontfigur for en ny generasjon britiske artister.

Lyden av London: J Hus lager musikk med tydelig lokalt særpreg. Foto: Sony Music

Sommeren 2015 fant to popmusikalske gjennombrudd sted i London.

Det andre gjennombruddet kom 11. juli, da kanadiske Drake under sitt første radioshow for Apple Musics Beats 1 slapp en spontan remix av nigerianske Wizkids sjelfulle «Ojuelegba» sammen med britiske Skepta. Samarbeidet mellom de tre kontinentene er mildt sagt fruktbart, men bare to av artistene skal tjene stort på det.

Året etter slipper Drake og Wizkid singelen «One Dance», som ikke bare blir 2016s største sommerhit. Med sine 1,3 milliarder avspillinger bare på Spotify, er den kanadierens hittil største låt, og åpner dørene inn til det vestlige popmarkedet for en rekke afrikanske popartister. Den mykner også opp kantene i det amerikanske hiphoplydbildet, og befester posisjonen til en artist som Drake, som tilsynelatende mestrer alle stiler og gjør dem til sine.

Annonse