Annonse

Annonse

00:00 - 11. august 2017

Pop-Peer i pastell

Ibsens kritikk av nordmenns selvtilfredshet ivaretas og fornyes i en popkulturell satire ved Gålåvatnet.

Dobbelt opp: Nils Ole Oftebro og sønnen Jakob Oftebro deler på hovedrollen i Peer Gynt på Gålå. Foto: Bård Gundersen

«Gyntiania Amusement Park – coming soon», forteller plakatene oss. De to seterhyttene som rammer inn utendørsscenen har hvert sitt fargerike billboard på taket. Peer Gynt er blitt satt opp ved Gålåvatnet siden 1989. Årets oppsetning har et nytt kunstnerisk team med regissør Sigrid Strøm Reibo i spissen. Fornøyelsesparken Gyntiania blir aldri fullbyrdet – et bilde på hovedpersonens mangelfulle gjennomføringsevne?

Unge Peer (Jakob Oftebro) starter festen i en Marlon Brando-inspirert look; hvit overdel, stramme jeans, glatt hår. «Peer, du lyver!» roper Mor Åse (Marianne Nilsen). Publikum humrer allerede. Etter at bukkerittet er fremført og løgnen avslørt, deler mor og sønn en sigarett. Den harkende Mor Åse med kols er ingen oppdrager.

 

Lese mer?

UKEPASS
59,-
per utgave
Inkluderer også tilgang til arkiv og eAvis.
ABONNEMENT
Fra 199,-
per måned
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Inkluderer eAvis og tilgang til hele arkivet med over 50 000 artikler.

Annonse