Annonse

Annonse

00:00 - 04. august 2017

Livet er en liten dings

Nostalgi Mimrefesten er i full gang. Ta med kalkulator og slitte Converse.

Det var 2001: Julian Casablancas i The Strokes får nærkontakt med publikum. Foto: Gina Ferazzi / Getty Images

Regnværsdag og sommeropprydding. Ut av skuffen faller en støvete lommekalkulator med flatt batteri. Hovedsakelig brukt til å plotte inn LEEDS (20337) og DELILLOS (20771730), men dét er lenge siden. Den svarte plastdingsen kjennes som et dinosauregg i hånden, men kunne saktens komme til nytte på noen regnestykker jeg ikke får til å gå opp.

Seneste eksempel: Er det virkelig 16 år siden The Strokes’ Is This It kom ut? Er den altså like gammel som David Bowies teatralske ord «Time – He flexes like a whore / Falls wanking to the floor» var da jeg kjøpte Aladdin Sane i en bruktsjappe på Majorstua i forrige årtusen? Tiden er virkelig i ferd med å strekke seg. Sukk.

Meet Me in the Bathroom har blitt en mye omtalt bestselger etter at den kom ut i mai. Skribenten Lizzy Goodman har utført hundrevis av intervjuer med rockestjerner, bakmenn, journalister og scenepersonligheter tilknyttet rockens gjenfødsel og død i New York gjennom 2000-tallet. En scene og et miljø som, ifølge boken, ikke bare vekket til live det store eplets status som verdens it- (ikke IT-) hovedstad, men også var et betydelig tannhjul i gentrifiseringen av både Lower East Side og Brooklyn. Fra Is This It og Yeah Yeah Yeahs’ første konserter foran 15 venner til uken der både The Strokes og LCD Soundsystem selger ut Madison Square Garden i 2011. Siste kapittel heter da også «The Last Rock Stars».

Lese mer?

UKEPASS
59,-
per utgave
Inkluderer også tilgang til arkiv og eAvis.
ABONNEMENT
Fra 199,-
per måned
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Inkluderer eAvis og tilgang til hele arkivet med over 50 000 artikler.

Annonse

Mer fra Kultur

Buenes instrumentasjon er både personlig følsom, raffinert og teknisk overbevisende.