00:00 - 18. august 2017

Livet bak kunsten

Et jordnært og energisk innblikk i hva dagens kunstnerliv kan være.

Samtalebok: Ingvill Henmo og Ika Kaminka har intervjuet en rekke ulike kunstnere, mange av dem flere ganger. Leonard Richard: Varm dag i furuskogen (2002-04). Christian Bjellands samling. Foto: Thomas Widerberg

Mange kunstnere misliker å snakke om virksomheten sin. For å få dem til å sette ord på det de driver med, kreves en lydhør samtalepartner, som har vilje til å kombinere luftige med svært konkrete spørsmål. Dette er inntrykket jeg får av den nye intervjuboken Kunstarbeid, hvor Ingvill Henmo og Ika Kaminka har møtt fjorten svært ulike kunstnere.

Forfatterne har skrevet syv tekster hver, men boken fremstår helstøpt og enhetlig. Arbeidet har tatt fem år, og de fleste av kunstnerne er intervjuet flere ganger. De er unge og gamle, og jobber med ulike materialer, noen på egen hånd, andre i faste konstellasjoner. Alle har lang erfaring som kunstnere, noe som viser seg i refleksjonsnivået.

Annonse