Annonse

Annonse

00:00 - 11. august 2017

Litt som Chelsea Manning

Vilkårene i amerikanske fengsler er som kjent omtrent like gjestmilde mot fanger som Astrup Fearnley Museet (sic) er mot det kritiske potensialet i kunsten, og dermed var det nesten umulig å få tatt bilde av Chelsea Manning (hun med den første, store Wiki-lekkasjen) før president Barack Obama benådet henne i januar. Men magasinet Paper (de som ødela internett med rumpa til Kim Kardashian) måtte jo ha et bilde til en sak de skulle lage. De fikk genteknologikunstneren Heather Dewey-Hagborg til å lage representasjoner av ansiktet til Manning basert på ulike algoritmiske tolkninger av DNA fra hårstrå og q-tips og lignende hun sendte fra fengslet. Ansiktene er utstilt i New York nå, og ligner ikke på Manning i det hele tatt, men det er jo litt fascinerende, da, dere?

Du har nå lest en gratis smakebit fra Morgenbladet. For mer godt lesestoff: Bli abonnent

Annonse