Annonse

Annonse

00:00 - 18. august 2017

Hvem vet hvor tiden flyr?

Årets mest melankolske uke er over oss. Si meg, skal jeg lese Donald på toget hjem?

Melankoli: Brunfargen som allerede nå flasser av i store flak, og den lumre erkjennelsen av at det blir en evighet til neste solskinnsdag. Sommeren er over. Men det finnes løsninger. Foto: Christian Belgaux

«Since you’ve been gone…» hørte jeg nylig adlede Sir Ray Davies croone fra rommet ved siden av. Som en gjenglemt, forsoffen aristokrat i en tom frokostsal et sted langs den britiske «riviera». «End of the season / Winter will come any day». Utenfor skrek måkene mot den grå augusthimmelen og jaget bort de siste sommergjestene på vei ut av badebyen. Tilbake til jobb, skole og virkelighetslivet. Adjø, adjø. The Kinks-vokalisten tar et bekymret blikk på gradestokken i vinduet, smører en siste rest marmelade på loffstykket og sukker: «I will keep waiting until your return…»

Det er et ugjenkallelig faktum. Lars Lillo-Stenberg skal denne uken lese et Donald på toget hjem. Joni Mitchell hører det i vinden. Don Henley kjører feberhet forbi det etterlatte huset til ferieromansen, og Loudon Wainwright III må huske å slå opp med sin under årets aller siste grillfest. The Zombies («Beechwood Park»),

 

Lese mer?

UKEPASS
59,-
per utgave
Inkluderer også tilgang til arkiv og eAvis.
ABONNEMENT
Fra 199,-
per måned
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Inkluderer eAvis og tilgang til hele arkivet med over 50 000 artikler.

Annonse

Mer fra Kultur

Buenes instrumentasjon er både personlig følsom, raffinert og teknisk overbevisende.