Annonse

Annonse

00:00 - 25. august 2017

Fremtidsplaner for kulturen

NRK avlyser tariffavtalen med regissører og nekter å ansette de som er fagorganisert. Medlemmer av Operaens ledelse har tatt til orde for å erstatte faste ansatte med midlertidige. Notisredaksjonen har fått hendene sine på et fiktivt notat fra regjeringen, om videre planer for å kickstarte nedbyggingen av velferdsstaten fra kultursektoren:

1. Kunsten må digitaliseres! Regjeringen foreslår derfor at alle kunstnerstipender fordeles etter kunstnernes evne til å skaffe klikk – et klikk, en krone! (Summen kan revideres om kunstnerne klarer å skaffe mange klikk.)

2. Hvorfor stoppe ved proffboksing? Regjeringen foreslår å gjeninnføre den ypperste formen for brød og sirkus – gladiatorkampene! Livsforsikringen for døde utøvere er mye billigere enn pensjonsutgifter!

3. Outsource nyhetsankingen til India! Nei, til Afghanistan, hvor vi kan utnytte arbeidskraften fra den store gruppen av norsktalende, mindreårige asylsøkere vi har sendt hjem etter at de vokste opp her! Vinn-vinn!

Du har nå lest en gratis smakebit fra Morgenbladet. For mer godt lesestoff: Bli abonnent

Annonse