Annonse

Annonse

00:00 - 25. august 2017

Fengslende, vindskjev elektronikk

Espen Reinertsen: Nattsyntese (SusannaSonata, 2017)

Den prisbelønte saksofonisten Espen Reinertsen har lenge vært et navn forbundet med jazz/nymusikk-prosjekter som Streifenjunko, Trondheim Jazz Orkester og Christian Wallumrød Ensemble, men som soloartist er han en art for seg selv: en slags nattens spion armert med vindskjev og støvete elektronikk, samt en skokk fenglsende popmelodier og tekster. Nattsyntese bringer riktignok tankene til den obskure undersjangeren minimal wave, som oppstod i post-industrielle, britiske byer på starten av 80-tallet, men Reinertsen skaper seg likevel et helt eget univers det er vanskelig å motstå.

Ando Woltmann

Du har nå lest en gratis smakebit fra Morgenbladet. For mer godt lesestoff: Bli abonnent

Annonse