Annonse
00:00 - 25. august 2017

Farvel, tåkeprat

Torsdag åpnet Valgets karaokebar ved Stortinget. Musiker og forlegger Synne Øverland Knudsen står bak informasjonsprosjektet, der partiprogrammene er barbert ned til poplåter.

Alt kan kommuniseres: Selv et partiprogram. Poplåten er det perfekte medium for å gjøre politikerpraten forståelig.
Annonse

De norske partiprogrammene er blitt popmusikk. Synne Øverland Knudsen, musiker og forlegger i Fanfare, har lest alle de ni partiprogrammene. Hun destillerte essensen, plukket ut sentrale setninger og gjorde dem til poptekster. Ni ulike artister, som Emile the Duke, Sandra Kolstad og Pom poko, har laget musikk til tekstene. På Valgets karaokebar, som ligger i Spikersuppa noen meter nedenfor Stortinget, kan hvem som helst komme og synge disse sangene.

– Det er jo stortingsvalg, så for meg er det helt naturlig å gjøre dette. Er man på ett eller annet vis et politisk menneske, så tenker man: Hva kan jeg bidra med? Jeg vil ikke sitte på sidelinjen og se på at politikerne, med deres tåkete tale, får bestemme utfallet, sier Synne Øverland Knudsen.

Så dette er velgerhjelp? Det er tåketale der, og klar tale her?

Vi kan ikke love ketsjup til alle,
men vi lover å servere deg viktige saker hver dag.
Annonse

Les om hvordan vi behandler dine personopplysninger

Vi anbefaler deg å lese personvererklæringen og sette deg inn i hvordan vi behandler dine opplysninger. Den vil gi deg bedre oversikt over og kontroll på hva som brukes og lagres av dine persondata. Du finner all informasjon her.

Mer fra Kultur