Annonse
00:00 - 11. august 2017

Et helt bananas innblikk i en pill råtten bransje

Icarus (2017). Regi: Bryan Fogel. Tilgjengelig via Netflix
Annonse

Kjapp omvei innom sportsjournalistikken her. Skjønt sportsjournalistikk. Den ferske dokumentaren Icarus inneholder det meste. Fra syklistregissørens sprø, personlige dopingeksperiment via merkelige vennskap til geopolitisk skandale, mystiske dødsfall og den totale paranoia. Dokumentarens mange vendinger gir et helt bananas innblikk i en pill råtten bransje, med et persongalleri du knapt kunne drømt opp. Og bakom lusker Putin og IOC … Noe å tygge på mens du sluker i deg siste rest av VM i friidrett, som avsluttes i London på søndag.

Ando Woltmann

Du har nå lest en gratis smakebit fra Morgenbladet. Vil du ha mer godt lesestoff? Bli abonnent
Annonse

«Hun setter seg på beaten, og eier den.»