Annonse

Annonse

00:00 - 01. september 2017

En annen grønn verden

 I Miljøpartiet De Grønnes partiprogram er kapitlet om kultur nokså kort. Det er fordi kulturpolitikken gjennomsyrer alt, og er bærebjelken i et nytt, grønt tak, sier førstekandidat i Buskerud, Ståle Sørensen.

Grønn mann: – Jeg opplever absolutt ikke at det står på viljen, sier Ståle Sørensen, kulturpolitisk talsmann i Miljøpartiet De Grønne. Her i sitt hjem i Drammen.

– Først, et sitat fra et av Miljøpartiet De Grønnes lokallag: «Et samfunnshus representerer mye av de grønne verdiene og den grønne livsstilen.» Hvorfor?

– Vi som parti er veldig opptatt av de offentlige allmenningene i samfunnet. Enten det gjelder byrom eller kulturrom, så blir dette mer og mer viktig i et samfunn som er gjennomkommersialisert. Vi må ha frisoner, og et kulturhus kan oppfylle det rommet. Det er ikke mange år siden byer var skrudd sammen litt annerledes enn i dag. Jeg ser på kulturlivet som et offentlig rom.

– Kulturen er grønn, sies det.

HER !

Annonse