Annonse
00:00 - 01. september 2017

1. september 1967

Foto: Keystone Features / Getty Images
Annonse

50-årsjubileet for the autumn of love er i gang, og vi tar derfor en titt på John Mayall & the Bluesbreakers album Crusade, utgitt 1. september 1967. Mayalls band var rugekasse for alskens talentfulle britiske musikere, og på denne er nesten hele det fremtidige Fleetwood Mac (bildet) backingband for sjefens lyse vokal – samt den fremtidige Rolling Stone Mick Taylor. I 1967 var blues fortsatt lyden av samtiden, og Crusade sklir avgårde i klassisk slentrende Mayall-groove. Men hva gikk man i korstog for? Blues, antakelig.

Du har nå lest en gratis smakebit fra Morgenbladet. Vil du ha mer godt lesestoff? Bli abonnent
Annonse

Les om hvordan vi behandler dine personopplysninger

Vi anbefaler deg å lese personvererklæringen og sette deg inn i hvordan vi behandler dine opplysninger. Den vil gi deg bedre oversikt over og kontroll på hva som brukes og lagres av dine persondata. Du finner all informasjon her.

Mer fra Kultur