Annonse
00:00 - 14. juli 2017

Å vokse med orkesteret

Kringkastingsorkesteret får vist hele sin bredde i fire nye verk. Det låter storslagent.

Annonse

Musikken kommuniserer med musikkhistorien. Nye verk springer ut av gamle verk, de varierer og siterer fra dem – mer og mindre uttalt – alt i en kjempemessig, uoverskuelig bevegelse. Det er noe stort i dette, en slags dimensjon som kanskje gjenfinnes i orkestermediet og dets størrelse. For symfoniorkesteret er nærmest uendelig i sine muligheter. Det er krevende å håndtere, men til gjengjeld som en verden i miniatyr.

Alle de fire komponistene på den siste platen til Kringkastingsorkesteret forholder seg til dette. Alfred Janson, Jan Erik Mikalsen, Knut Vaage og Maja Ratkje behersker mediet; de har forstått størrelsen og går i dialog med historien. Samtidig er verkene høyst ulike.

Lese mer?

ALLEREDE ABONNENT?
ABONNEMENT
Fra kr 39,-
per uke ved kjøp
av 12 mnd abonnement
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse

Les om hvordan vi behandler dine personopplysninger

Vi anbefaler deg å lese personvernerklæringen og sette deg inn i hvordan vi behandler dine opplysninger. Den vil gi deg bedre oversikt over og kontroll på hva som brukes og lagres av dine persondata. Du finner all informasjon her.