Annonse
00:00 - 21. juli 2017

Ubehaget i skulpturen

Den nakne sannhet fortelles best med kroppen.

Avkledd, men ikke naken (over): Marthe Ramm Fortuns performance i Vigelands leilighet er høydepunktet i årets skulpturbiennale. Foto: Audun S. Eftevåg
Annonse

– Jeg er ikke naken. Det ville vært for romantisk! erklærer Marthe Ramm Fortun med høy, lys og jenteaktig stemme, mens hun avkledd viser oss rundt i Gustav Vigelands leilighet under årets Skulpturbiennale.

På en måte har hun rett, for den perfekte, slanke, blottede kvinnekroppen forbindes knapt lenger med skam, men er snarere en popkulturell uniform – så lenge den befinner seg på scenen. Sminken, intimfriseringen og det lille smykket rundt halsen tyder da heller ikke på en kunstner uten forfengelighet.

 

Vi kan ikke love ketsjup til alle,
men vi lover å servere deg viktige saker hver dag.
Annonse

Les om hvordan vi behandler dine personopplysninger

Vi anbefaler deg å lese personvererklæringen og sette deg inn i hvordan vi behandler dine opplysninger. Den vil gi deg bedre oversikt over og kontroll på hva som brukes og lagres av dine persondata. Du finner all informasjon her.

Mer fra Kultur