Annonse
00:00 - 21. juli 2017

Ubehaget i skulpturen

Den nakne sannhet fortelles best med kroppen.

Avkledd, men ikke naken (over): Marthe Ramm Fortuns performance i Vigelands leilighet er høydepunktet i årets skulpturbiennale. Foto: Audun S. Eftevåg
Annonse

– Jeg er ikke naken. Det ville vært for romantisk! erklærer Marthe Ramm Fortun med høy, lys og jenteaktig stemme, mens hun avkledd viser oss rundt i Gustav Vigelands leilighet under årets Skulpturbiennale.

På en måte har hun rett, for den perfekte, slanke, blottede kvinnekroppen forbindes knapt lenger med skam, men er snarere en popkulturell uniform – så lenge den befinner seg på scenen. Sminken, intimfriseringen og det lille smykket rundt halsen tyder da heller ikke på en kunstner uten forfengelighet.

ALLEREDE ABONNENT?
Inntil 40 % rabatt
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse