Annonse
00:00 - 28. juli 2017

Skulpturenes nedsmeltning

Hvis vi slipper skulpturen løs, vil den finne nye former? I den tyske byen Münster utforskes spørsmålet – hvert tiende år.

Fontenen: Nicole Eisenmann gir oss også påminnelse om at det langt fra er ute med vår mest tradisjonsrike og populære form for offentlig skulptur – den gedigne fontenen. Rundt et firkantet basseng i en av Münsters parker står en skulpturgruppe med overdimensjonerte, trollaktige figurer. Foto: Henning Rogge
Annonse

For ti år siden plantet den britiske kunstneren Jeremy Deller et duetre i en koloni­hage i Münster, og inngikk et samarbeid med femti ulike kolonihageforeninger. Anledningen var forrige utgave av Skulptur Projekte, verdens viktigste utstilling for kunst i offentlig rom. Kolonidyrkerne skulle føre dagbok og ta bilder av livet i hagene sine, en oppgave som har ført til flere hyllemeter ringpermer. De er tilgjengelige for publikum på årets utstilling, hvor man kan sitte i en kolonihytte eller på en benk i hagen utenfor, og bla i et rikholdig og ofte rørende personlig materiale.

Dellers hageprosjekt er unikt med sitt lange tidsperspektiv, men typisk for det uformelle, åpne og prosjekt­orienterte kunstsynet som gir Skulptur Projekte sitt slentrende preg. På årets utstilling er det få skulpturer i tradisjonell forstand, men desto flere installasjoner, gjerne med innslag av video og performance.

 

Vi kan ikke love ketsjup til alle,
men vi lover å servere deg viktige saker hver dag.
Annonse

Les om hvordan vi behandler dine personopplysninger

Vi anbefaler deg å lese personvererklæringen og sette deg inn i hvordan vi behandler dine opplysninger. Den vil gi deg bedre oversikt over og kontroll på hva som brukes og lagres av dine persondata. Du finner all informasjon her.

Mer fra Kultur