Annonse
00:00 - 07. juli 2017

Norgesvenn ble folkefiende

Komponisten Frederick Delius elsket vidda og skapte skandale på Nationaltheatret. En ny bok kaster lys over britens lange og varme forhold til Norge.

Tonedikter: Frederick Delius (1862–1934). Collage: Erro / Getty Images
Annonse

Delius? Ham har vi ikke hørt om.

Dette var svaret den skotskfødte forfatteren og musikeren Andrew Boyle fikk da han spurte norske forlag om de var interessert i å utgi hans bok om komponisten Frederick Delius. Nå foreligger Delius and Norway på Boydell & Brewer.

– Ute i verden er det en industri med bøker om ham, men ingen med dette perspektivet. Han sa at Norge var hans åndelige hjem, og måtte komme hit for å få inspirasjon. Han har skrevet nesten 40 verk som er tilegnet norske diktere eller den norske naturen, sier Boyle, som bor i Fredrikstad og kom til Norge i 1980, under arbeidet med en doktorgrad om britiske Delius.

ALLEREDE ABONNENT?
Kjøp abonnement
Inntil 40 % rabatt
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse