00:00 - 28. juli 2017

Natt på gutterommet

Vegard Vinge og Ida Müllers teatermaraton i Berlin minner om en fornøyelsespark – på godt og vondt.

Hamlet og Haisommer: Vegard Vinge og Ida Müllers nyeste forestilling byr på ni timer med blod og vold, Shakespeare, Ibsen og populærkulturelle referanser. Foto: Nationaltheater Reinickendorf

«La dem spise kake», tenker jeg, idet Hamlet – etter å ha kastet bløtkaker på sin mor og sin stefar – begynner å kaste kaker på oss i publikum. Tidligere på kvelden har publikum her i Reinickendorf nordvest i Berlin også fått eplekake – eller, noen har fått flere stykker kake og de aller fleste har fått ingenting. I regissør Vegard Vinge og scenograf Ida Müllers teaterforestillinger er samfunnskommentarene som regel svært direkte, men samtidig også, hva skal man si, infantilt humoristiske?

De første forestillingene Vinge/Müller viste var alle basert på skuespill av Henrik Ibsen, noe de har gått mer bort fra i de siste prosjektene. Siden 2011 har Vinge/Müller, og deres gigantiske team av øvrige kunstnere (hvorav komponist Trond Reinholdtsen er den som kanskje har satt størst særpreg på forestillingene), produsert og vist forestillingene i Berlin.

 

Annonse