Annonse
00:00 - 28. juli 2017

Musikeres spiseforstyrrelser

Annonse

En ny studie fra University of London med 301 musikere fra verden over, anslår at hver tredje musiker har slitt med en spiseforstyrrelse på et punkt i livet. I tillegg slet musikerne med en «alvorlig» grad av stress og depresjon, «ekstremt alvorlige» angstnivåer, og en rekke pressfaktorer som avskrekker dem fra å rapportere om lidelsene. Oppsummeringen er et forstemmende innblikk i mange musikeres hverdag: «En musikers uforutsigbare timeplan, opptredener og en lav inntekt er viktige faktorer som både fra et mental-helse-perspektiv (ensomhet, engstelse, depresjon, personlighetsforstyrrelser, rusproblemer) og praktisk sett (uregelmessige måltider på reise) drar dem inn i en ond sirkel av usunne spisevaner.» Saken ble meldt av nettstedet Arts Professional.

Du har nå lest en gratis smakebit fra Morgenbladet. Vil du ha mer godt lesestoff? Bli abonnent
Annonse

Les om hvordan vi behandler dine personopplysninger

Vi anbefaler deg å lese personvererklæringen og sette deg inn i hvordan vi behandler dine opplysninger. Den vil gi deg bedre oversikt over og kontroll på hva som brukes og lagres av dine persondata. Du finner all informasjon her.

Mer fra Kultur