Annonse

Annonse

00:00 - 28. juli 2017

Musikeres spiseforstyrrelser

En ny studie fra University of London med 301 musikere fra verden over, anslår at hver tredje musiker har slitt med en spiseforstyrrelse på et punkt i livet. I tillegg slet musikerne med en «alvorlig» grad av stress og depresjon, «ekstremt alvorlige» angstnivåer, og en rekke pressfaktorer som avskrekker dem fra å rapportere om lidelsene. Oppsummeringen er et forstemmende innblikk i mange musikeres hverdag: «En musikers uforutsigbare timeplan, opptredener og en lav inntekt er viktige faktorer som både fra et mental-helse-perspektiv (ensomhet, engstelse, depresjon, personlighetsforstyrrelser, rusproblemer) og praktisk sett (uregelmessige måltider på reise) drar dem inn i en ond sirkel av usunne spisevaner.» Saken ble meldt av nettstedet Arts Professional.

Du har nå lest en gratis smakebit fra Morgenbladet. For mer godt lesestoff: Bli abonnent

Annonse