Annonse
00:00 - 07. juli 2017

Jay-Z i alle kanaler

Tidenes drøyeste selvpromotering?

Annonse

Abonnentene på musikkstrømmetjenesten Tidal ble i forrige uke (og denne) utsatt for den kanskje drøyeste selvpromoteringen hittil: Alle Tidals vanlige nyhetslister, låtlister, videolister og albumlister måtte vike plassen for eieren Jay-Zs nye album 4:44. Spesielt på albumlisten måtte det mye scrolling til for å finne noe annet enn sjefens musikk, siden 14 av albumene som ligger øverst tilhører rapperen. De femti millioner andre sangene på strømmetjenesten måtte også finne seg i å stille pent i kø bak Jay-Zs ti nye låter. Mange husker Apples tabbe fra 2014, med plutselig å la U2s album Songs of Innocence ligge ferdig installert i alle Iphoner i et nytt operativsystem. Kundene kjeftet, Apple angret, men U2 ligger fortsatt klar til spilling i telefonene. Tidal-brukerne får bare håpe på at Jay-Z skjønner tegningen. Strømmetjenesten skryter av å ha over tre millioner betalende brukere. Nå har de mistet én.

Vi kan ikke love ketsjup til alle,
men vi lover å servere deg viktige saker hver dag.
Annonse

Les om hvordan vi behandler dine personopplysninger

Vi anbefaler deg å lese personvererklæringen og sette deg inn i hvordan vi behandler dine opplysninger. Den vil gi deg bedre oversikt over og kontroll på hva som brukes og lagres av dine persondata. Du finner all informasjon her.

Mer fra Kultur