Annonse

Annonse

00:00 - 14. juli 2017

Hva vi fikk se i parken

Båndene mellom familieparkene og det norske kulturlivet er tette. Hvordan er nivået på parkenes egne kulturtilbud? Far og sønn dro til Hunderfossen, Tusenfryd og Kristiansand Dyrepark for å undersøke.

Umuligheter: Den italienske biltruppen leverte fantastisk kjøring på to hjul på Tusenfryd.

Marius Lien rapporterer fra Hunderfossen på Morgenbladets podcast:

De har løver og tigre, vannsklier og radiobiler, berg-og-dal-baner og karuseller. De har milelange køer, overfylte søppelbøtter, smeltende iskrem og lunken pizza. De har også en rekke bånd til kulturlivet i sine kommuner og fylker, gjennom festivaler, konserter, utviklingsarbeid og teaterforestillinger. De har ofte en naturlig plass ved bordet når støttemidler skal tildeles.

I det siste ser det også ut til at arbeid i fornøyelsesparker er et bra springbrett om man ønsker seg jobb i en stor kulturinstitusjon. Linda Bernander Silseth, den nye styrelederen i Nasjonalmuseet, jobbet i ni år som administrerende direktør på Tusenfryd. Ny sjef på Sørlandets Kunstmuseum i Kristiansand er Reidar Fuglestad, som i 17 år har vært konsernsjef i Dyreparken – en park som dukker opp i omtrent hver eneste festtale om kultur som holdes i Sørlandets hovedstad.

Annonse