Annonse
00:00 - 14. juli 2017

Hva vi fikk se i parken

Båndene mellom familieparkene og det norske kulturlivet er tette. Hvordan er nivået på parkenes egne kulturtilbud? Far og sønn dro til Hunderfossen, Tusenfryd og Kristiansand Dyrepark for å undersøke.

Umuligheter: Den italienske biltruppen leverte fantastisk kjøring på to hjul på Tusenfryd.
Annonse

Marius Lien rapporterer fra Hunderfossen på Morgenbladets podcast:

De har løver og tigre, vannsklier og radiobiler, berg-og-dal-baner og karuseller. De har milelange køer, overfylte søppelbøtter, smeltende iskrem og lunken pizza. De har også en rekke bånd til kulturlivet i sine kommuner og fylker, gjennom festivaler, konserter, utviklingsarbeid og teaterforestillinger. De har ofte en naturlig plass ved bordet når støttemidler skal tildeles.

I det siste ser det også ut til at arbeid i fornøyelsesparker er et bra springbrett om man ønsker seg jobb i en stor kulturinstitusjon. Linda Bernander Silseth, den nye styrelederen i Nasjonalmuseet, jobbet i ni år som administrerende direktør på Tusenfryd. Ny sjef på Sørlandets Kunstmuseum i Kristiansand er Reidar Fuglestad, som i 17 år har vært konsernsjef i Dyreparken – en park som dukker opp i omtrent hver eneste festtale om kultur som holdes i Sørlandets hovedstad.

Vi kan ikke love ketsjup til alle,
men vi lover å servere deg viktige saker hver dag.
Annonse

Les om hvordan vi behandler dine personopplysninger

Vi anbefaler deg å lese personvererklæringen og sette deg inn i hvordan vi behandler dine opplysninger. Den vil gi deg bedre oversikt over og kontroll på hva som brukes og lagres av dine persondata. Du finner all informasjon her.

Mer fra Kultur