Annonse
00:00 - 14. juli 2017

Hildringstimen

To av landets fremste produsenter løser en musikalsk ligning og tar deg lavmælt med ut i verdensrommet.

Knotter seg sammen: Den første duoplaten fra Bjørn Torske (til venstre) og Prins Thomas bærer preg av å være en nattlig jam-session. Foto: Smalltown Supersound
Annonse

Et av sommerens fineste værfenomener er når varmebølgene krøller seg over asfalten som en hinne, og du innser at du har bommet med klesvalget i dag igjen. For å sitere Wikipedias poetiske artikkel om temaet: «En luftspeiling/hildring er ikke en optisk illusjon. Det er et virkelig fenomen, og man kan ta bilder av det. Tolkningen av bildet er derimot opp til fantasien». Slik føles det også å lytte til Bjørn Torske og Prins Thomas’ første samarbeidsalbum, Square One. En 43 minutters lang stirring mot et fata morgana.

Torske og Prins Thomas hadde ikke hellet med seg da de forsøkte et samarbeid i Bergen for 20 år siden. Forvrengning på opptaket gjorde det umulig å jobbe videre med det som nå ganske sikkert er en av norsk kosmisk diskos mest ettertraktede bootlegs. Mye har da også skjedd i løpet av disse årene.

På veien fra ukjente café-DJer til verdensberømte artister, har begge oppnådd en slags legendestatus innen bølgen av banebrytende elektronisk musikk fra Norge på 00-tallet, mer eller mindre feilaktig kalt «Oslodisko». Tidligere i år kom dokumentarfilmen Northern Disco Lights, der begge figurerte som snakkende hoder i den «endelige» oppsummeringen av fenomenet, men musikken synes heldigvis å leve videre.

Vi kan ikke love ketsjup til alle,
men vi lover å servere deg viktige saker hver dag.
Annonse

Les om hvordan vi behandler dine personopplysninger

Vi anbefaler deg å lese personvererklæringen og sette deg inn i hvordan vi behandler dine opplysninger. Den vil gi deg bedre oversikt over og kontroll på hva som brukes og lagres av dine persondata. Du finner all informasjon her.

Mer fra Kultur