Annonse

Annonse

00:00 - 14. juli 2017

Folk – nei, ellers takk

Natt & Dags kunstskribent Emil Finnerud har vært på Høvikodden. Og – gisp – det var masse mennesker der! «Jeg finner ikke noe sublimt med verkene fordi det er umulig å tenke overhodet i det intenst jævlige og kaotiske menneskelige spetakkelet,» betror han kunstneren Carsten Höller, som blant annet har installert en sklie og et basseng. Ikke bare det, forteller Finnerud i et hardtslående spørsmål: «Når jeg ser de normale gærningene komme ut av skliene dine (…), slår det meg at dette er weirdness for normal people. Jeg får ikke samme kick ut av installasjonene dine som de gjør?» Kunstneren er full av medfølelse: «De normale … jeg møtte en av dem en gang, en kvinne,» beretter han.

Du har nå lest en gratis smakebit fra Morgenbladet. For mer godt lesestoff: Bli abonnent

Annonse