Annonse

Annonse

00:00 - 07. juli 2017

Ett fett

Det blir ikke sommer uten en stor dose latinopop.

¡Baila baila baila! Det var vel omtrent så kult det så ut når folk danset Macarena-dansen, uansett klær og ferdigheter for øvrig. Foto: Evan Agostini / Getty Images

I videobutikken på Tåsen Senter jobbet det en underlig nordlending med glassøye. Alltid med noen slibrige meldinger på lur, til dem av oss som våget seg inn for en runde på flipperspillet eller leie av moviebox. Han hadde dessuten for vane å rope «Tequila!» og «Costa del Sol!» til alle kunder med mørkere hud enn lys rosa. Alt sør for motorveien utenfor var for Syden å regne. Bulgaria, Bosnia eller Brasil – det kunne være det samme. Den sommeren var det forresten «Senza Una Donna» av italienske Zucchero som regjerte den lille kassettspilleren hans bak disken.

«Du, det er noe med de herre skamløse sommerhittan på spansk, æltså. I real diskotakt,» sukket nylig Reiseradioens Olav Viksmo-Slettan. Paradisios «Bailando» fra 1996 var i ferd med å forsvinne ut av eteren, ledsaget av, som i et ekko fra videobutikken, medprogramleder Nina Stensrud Martins tilrop: «Nachos!» «Tacos!». «Nei, det var itte dét hu sang… Det er mye følelser og sensuelt», avbryter Viksmo-Slettan. Han har selvsagt rett. For selv om vi nordboere virker ustoppelige i vår trang (og her rekker jeg opp hånden selv) til harselas med latinske stereotyper, kan du like sikkert notere at en latinopop-låt vil poppe opp på en hitliste nær deg når juni nærmer seg. Sommeren er jo tiden for de varme følelsene.

 

Lese mer?

UKEPASS
59,-
per utgave
Inkluderer også tilgang til arkiv og eAvis.
ABONNEMENT
Fra 199,-
per måned
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Inkluderer eAvis og tilgang til hele arkivet med over 50 000 artikler.

Annonse

Mer fra Kultur

Buenes instrumentasjon er både personlig følsom, raffinert og teknisk overbevisende.