Annonse

Annonse

00:00 - 07. juli 2017

Det siste frie rom

En kemner, en kunstsamler og en mediesky mann blir Kodes nye direktør.

Fordypning i hjemmet: Petter Snare har mer kunst hjemme på Frogner enn de fleste andre, og har kjøpt kunst siden 1998. – Jeg er langt unna de store samlerne, men jeg har gitt opp å kjempe mot tittelen «kunstsamler».

– Det er arrogant å tenke at alle skal ta del i kunstverdenen, men jeg tenker at kunst er viktig og må gjøres tilgjengelig på alle samfunnsnivåer, sier Petter Snare på telefon fra Spania.

Det føles godt å ta ferie, men kanskje enda bedre å ha sikret seg toppjobben i det han selv omtaler som et av Nordens viktigste kunstmuseer. Denne uken ble det nemlig klart at han tar over jobben som direktør for Kode, kunstmuseene i Bergen, etter Karin Hindsbo.

Selv om han hverken vil røpe en programerklæring eller si hva han vil gjøre for kunsten fremover (bortsett fra å «fremheve det som gjør Kode unikt» og «tore å vise den smale kunsten»), er han helt klart opptatt av hva kunsten kan gjøre for folket. At regjeringen nå mest sannsynlig skrinlegger Jonas Dahlbergs omstridte minnesmerke etter 22. juli, mener han er synd.

Lese mer?

UKEPASS
59,-
per utgave
Inkluderer også tilgang til arkiv og eAvis.
ABONNEMENT
Fra 199,-
per måned
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Inkluderer eAvis og tilgang til hele arkivet med over 50 000 artikler.

Annonse

Mer fra Kultur

Buenes instrumentasjon er både personlig følsom, raffinert og teknisk overbevisende.