Annonse
00:00 - 07. juli 2017

Boyband i ny drakt

Hverken babes eller bros.

Annonse

Kinas nyeste og hotteste boyband, Acrush, har allerede 900 000 følgere i sosiale medier, uten å ha gitt ut en eneste sang. Hvorfor? Fordi bandet består av fem jenter. Deres androgyne utseende sies å utfordre kjønnsnormene i Kina. Kvinnelige fans omtaler artistene som shuai ge, kinesisk slang for en «kjekk kar». Men målet, ifølge Acrushs agent Zhou Xiaobai, er hverken å bli sett på som babes eller bros, men som «vakker ungdom». Kjønnsgrunnmuren er i fritt fall.

Du har nå lest en gratis smakebit fra Morgenbladet. Vil du ha mer godt lesestoff? Bli abonnent
Annonse

Les om hvordan vi behandler dine personopplysninger

Vi anbefaler deg å lese personvererklæringen og sette deg inn i hvordan vi behandler dine opplysninger. Den vil gi deg bedre oversikt over og kontroll på hva som brukes og lagres av dine persondata. Du finner all informasjon her.

Mer fra Kultur