00:00 - 02. juni 2017

Vestlands­ekspressen

Den omstridte utstillingen med dronning Sonjas kunst ble planlagt i ekspressfart. «Et ad hoc-prosjekt», sier en ansatt ved Kode-museet i Bergen.

Dronningen og kunsten: Hvorfor ble dronningen spurt om å stille ut ved Kode? – Det må du spørre Karin Hindsbo om, svarte dronning Sonja ved åpningen. Hun håpet at utstillingen hennes vil lokke besøkende som aldri har vært på museum, men som kanskje er nysgjerrige på hva et museum er.

Bare minutter før dronning Sonja ankom kunstutstillingen hennes i Bergen, og åpningsfesten for det nyoppussede Kode 1-museet, oppdaget noen at det var støv på gulvet i vestibylen. En sortkledd servitør fant frem hvitt papir, og begynte å tørke vekk de største flekkene, men da dronningen kom opp trappen, flankert av Kode-direktør Karin Hindsbo, som ventet på Sonja ved inngangen, var det fortsatt grått støv på gulvet.

– Det har vært litt av en jobb, sa Hindsbo i talen hun snart holdt på den lukkede visningen med dronningen i museets festsal.

Entusiasmen var likevel stor, både for åpningen og Hindsbos arbeid med å rehabilitere museet som har vært stengt siden 2014.

Annonse