Annonse
00:00 - 09. juni 2017

Sentimentalt stikk

Albert & Anna skildrer den hjerteskjærende sluttfasen i et langt samliv.

Kari Simonsen,Sverre Bentzen, Espen Leite, Stine Robin Berg Hansen og Kristoffer Sagmo Aalberg. Foto: Dag Jensen
Annonse

Albert og Anna rydder i hagen som, på tross av at det blir vår og sommer, fortsatt er dekket av høstløv. I vante bevegelser fører de med hver sin rake det falne løvet frem og tilbake.

Anna (Kari Simonsen) har planlagt det slik at det alltid skal være en plante eller et tre som gir farge til hagen. Albert (Sverre Bentzen) har alltid hjulpet til. Det er givende, men hardt arbeid å holde liv i en hage. Det viktig å holde oppsyn så ting ikke vokser vilt, selv om noe av arbeidet kan virke brutalt og mot sin hensikt, som for eksempel det at et tre trenger å få grenene kuttet av for at solen og luften skal kunne slippe inn.

Hagen blir et gjenkjennelig, men godt bilde på hva et langt samliv innebærer, og dette er innarbeidet i dialogene på en uanstrengt, subtil måte som vekker tanker.

Lese mer?

— Prøv Morgenbladet —
Det er
ettertanken
som teller
Inntil 30% rabatt
Bestill her
Annonse

Les om hvordan vi behandler dine personopplysninger

Vi anbefaler deg å lese personvernerklæringen og sette deg inn i hvordan vi behandler dine opplysninger. Den vil gi deg bedre oversikt over og kontroll på hva som brukes og lagres av dine persondata. Du finner all informasjon her.