Annonse
00:00 - 09. juni 2017

Kritiserer kunstgaver til dronningen

Norske kunstnere har gitt over hundre grafiske verk gratis til dronning Sonjas nye galleri. – Her skal en av de fattigste gruppene i landet gi til de aller rikeste, sier kunstner.

Grafikk. Keramikk. Kritikk: Pågangen har vært stor etter at norske kunstnere ble invitert til å gi grafikk i gave til dronning Sonja. Dronningen har lenge vært opptatt av grafikk, og står bak en av verdens største grafikkpriser, men her er hun avbildet mellom arbeidene sine på keramikk, i den omstridte kunstutstillingen på Kode 1-museet i Bergen.
Annonse

I november sendte Norske Grafikere ut en e-post som flere medlemmer reagerte på: Organisasjonen inviterte alle norske kunstnere til å donere et grafisk verk til dronning Sonja.

Anledningen er dronningens 80-årsdag 4. juli. Da åpner Dronning Sonja Kunststall ved slottet, «med visning av norsk samtidsgrafikk som bærende element i det første driftsåret».

 

Vi kan ikke love ketsjup til alle,
men vi lover å servere deg viktige saker hver dag.
Annonse

Les om hvordan vi behandler dine personopplysninger

Vi anbefaler deg å lese personvererklæringen og sette deg inn i hvordan vi behandler dine opplysninger. Den vil gi deg bedre oversikt over og kontroll på hva som brukes og lagres av dine persondata. Du finner all informasjon her.

Mer fra Kultur