Annonse
00:00 - 02. juni 2017

Kjærtegn med pekefinger

Shakespeares sonetter og 887 er scenekunst som forfører – for så å sette tennene i deg.

Pekefinger: Shakespeares sonetter og 887 retter en pekefinger mot det maktspillet kunsten innlemmes i. Her fra 887 av Robert Lepage. Foto: Erik Labbé
Annonse

Har menneskers følelsesliv stått stille, fullstendig uforandret siden William Shakespeares tid? Det undrer en av aktørene i konsertforestillingen Shakespeares sonetter. Tanken om at Shakespeare har gitt oss et språk for kjærlighet, at diktningen har føyet seg inn i vår felles kulturelle bevissthet og at ordene fremdeles gir gjenklang hos dagens mennesker, går som en rød tråd gjennom forestillingen. Også i Robert Lepages 887 dreier det seg om spenningen mellom språk, virkelighet og makt.

Feit Cupido. Robert Wilsons og Berlinerensemblets iscenesettelse er basert på 25 av de 154 sonettene Shakespeare skrev, og sammensetningen gir en mangetydig fremstilling av Shakespeares diktning. Forestillingen hadde sin urpremiere i 2009, men har fått lov til å åpne årets festspill i Grieghallen.

ALLEREDE ABONNENT?
Fra 189 kr på første termin
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse