Annonse
00:00 - 09. juni 2017

Et sterkere lys

I Mette Edvardsens forestillinger er det språket som har hovedrollen.

Mette Edvardsen – helt alene. Foto: Arya Dil
Annonse

De siste årene har Mette Edvardsen laget en rekke forestillinger hvor hun er alene på scenen. Scenografi- og kostymekofferten hennes består gjerne av bare t-skjorte, bukse og sko, og få eller ingen objekter ellers i scenerommet. Bortsett fra oss, publikum. Vi er derimot i aller høyeste grad tenkt inn i verkene hennes, da de som regel er avhengige av oss og vår forestillingsevne.

Det er nemlig i vår fantasi at handlingen kan utspille seg. Eller, handling og handling, det skjer som regel svært lite i disse forestillingene og forsøk på å indikere plot har gjerne en reduserende effekt. Som at Edvardsen i Black repeterer alle ord åtte ganger, mens hun gjør illustrerende bevegelser – slik skisserer hun opp en handling, mens ordrepetisjonen har en underliggjørende effekt. Når hun tilsynelatende vanner en plante, for så å utbryte ordet «spot», fremstår det både som dramatisk og morsomt.

Allerede abonnent?
Fra
189 kroner
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning.
Du får alt stoffet som er i papiravisen,
eksklusive nettsaker, eAvis
og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse