Annonse

Annonse

00:00 - 16. juni 2017

Et monument over uvennskap

Den nye amerikanske ambassaden er et kjølig og representativt anlegg for en vert som egentlig ikke vil ha besøk.

Spadevendt og kultivert: Hver bidige kvadratmeter av tomten til den nye amerikanske ambassaden i Husebyskogen i Oslo vest er behørlig spadevendt og kultivert – tilsynelatende ikke for å skape skjønnhet, men mer for å besørge orden og ryddighet. Foto: Christian Belgaux

Den amerikanske ambassaden, Husebyskogen, mai 2017: Den første sikkerhetsvakten er omtrent inni drosjen før bilen har stoppet på den lille snuplassen foran en av det nye anleggets tre innganger. Så er det avlevering av ID gjennom en liten luke, før jeg klareres for å entre metalldetektoren og selve sikkerhetssjekken.

– Turn off your phone and place it in this box, please, sir.

– Flightmode?

HER !

Annonse