00:00 - 30. juni 2017

− En bevisstløs valgkamp

Jurist Anine Kierulf mener den politiske valgkampen som foregår på Facebook er fordummende. Politisk rådgiver i Frp, Espen Teigen, mener det til det beste for folket.

Populær: Sylvi Listhaug har 121 778 følgere på Facebook. – Vår oppgave som politikere er å formulere klare politiske budskap slik at vi når ut til folket. Da kan man ikke alltid skrive aviskronikker på 15 000 tegn, sier Espen Teigen, politisk rådgiver for Frps Sylvi Listhaug. Faksimile fra Facebook

Det er valgår, og valgkampen har lenge vært i gang på sosiale medier. Det er hard konkurranse om likes og spredning. Så hard at den politiske valgkampreklamen forenkles altfor mye, mener fagdirektør ved Norges nasjonale institusjon for menneskerettigheter, Anine Kierulf.

− Den er fordummende og bidrar verken til større innsikt, forståelse eller en god debatt, sier hun.

I en kronikk i DN 24. juni sammenligner hun politisk reklame på sosiale medier med debatten om politisk reklame på tv.

Annonse