Annonse
00:00 - 09. juni 2017

Besøk som blir husket

To konserter under årets festspill satte hjemlige lyttevaner i perspektiv.

London Sinfonietta i Håkonshallen 2. juni. Solist på bildet er Peter Herresthal. Foto: Magnus Skrede
Annonse

Festspillene i Bergen, Norges mest tradisjonsrike og ambisiøse kunstfestival, var også i år først og fremst preget av bredde. Uttrykksmangfoldet skaper utvilsomt en inkluderende stemning, samtidig som de mange mindre konsertene, ofte med kjent, for ikke å si repetert repertoar, gir en nokså vag profil.

Selvsagt gjelder det å finne en balanse mot det mer utfordrende. Men til tross for enkelte store navn, og en rekke unge musikere, er det som om de tyngre markørene liksom uteblir. Dermed forsvinner også den intensiteten ledelsen åpenbart ønsker seg.

 

Lese mer?

ALLEREDE ABONNENT?
ABONNEMENT
Fra kr 39,-
per uke ved kjøp
av 12 mnd abonnement
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse

Les om hvordan vi behandler dine personopplysninger

Vi anbefaler deg å lese personvernerklæringen og sette deg inn i hvordan vi behandler dine opplysninger. Den vil gi deg bedre oversikt over og kontroll på hva som brukes og lagres av dine persondata. Du finner all informasjon her.