Annonse
00:00 - 19. mai 2017

Monsteret i oss

Det er vanskelig å forestille seg at Ridley Scotts nye Alien-filmer om tyve år kommer til å kjennes like relevante som den opprinnelige serien fortsatt gjør i dag, skriver Olaf Haagensen.

AU! AU! AU!: Det går raskt galt da mannskapet i Alien: Covenant bestemmer seg for å lande på en annen planet enn den de har sett seg ut for kolonisering. Foto: 20th Century Fox
Annonse

Hør mer om blodtørstig romkapitalisme på Morgenbladets podcast. Abonner gratis via Itunes eller lytt her:

De siste par, tre månedene har utålmodige fans verden over kunnet lette ventetiden på Alien: Covenant – regissør Ridley Scotts nye verk i filmserien han startet i 1979, om et like hardført som sekretdryppende monster fra det ytre rom – med den korte, men akk så lovende prologfilmen The Last Supper. I den snaue fem minutter lange snutten, som ligger åpent på nettet, tas vi med om bord i koloniseringsromskipet Covenant (Pakten) mens mannskapet forbereder seg på å gå i kryosøvn. Når de våkner, vil de være fremme ved planeten hvor de skal grunnlegge en ny sivilisasjon, lenger vekk fra jorden enn noen koloniseringsekspedisjon har reist tidligere. Men først holder de en liten fest, tar seg en matbit og en siste drink før den årelange reisen inn i det store, svarte ukjente.

ALLEREDE ABONNENT?
Kjøp abonnement
Inntil 50 % rabatt
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse