Annonse

Annonse

00:00 - 19. mai 2017

Litterær makt

Kulturlandet Frankrike har fått ny kulturminister, og det er litt av en dame. Françoise Nyssen debuterer som politiker tre uker før hun fyller 66 år, og bak seg har hun en mangfoldig karrière, både som forsker i molekylær biologi og som forlagsdirektør. Hun kommer rett fra direktørjobben i Actes Sud, grunnlagt av hennes far i 1978, med navn som Svetlana Aleksijevitsj, Mathias Enard og Paul Auster i porteføljen. Actes Sud er også kjent for å gi ut skandinavisk litteratur, og vi kan regne med at Nyssen kan sin Wassmo og Ullmann. Nyssens sønn begikk selvmord i 2012, noe som førte til at hun og ektemannen begynte å gi ut en serie bøker rettet mot folk som faller utenfor i skolen eller på jobbmarkedet.

Du har nå lest en gratis smakebit fra Morgenbladet. For mer godt lesestoff: Bli abonnent

Annonse

Sommerkampanje med 50% rabatt på abonnement. Trykk her for bestilling.