Annonse

Annonse

00:00 - 19. mai 2017

«Kanskje jeg har epilepsi allikevel?»

15 timer til sengs med relasjonskunsten.

Natt på museet: : Her prøver Morgenbladets utsendte å pådra seg epilepsi i Carsten Höllers installasjon Light Wall.

«Velkommen til Henie Onstad Sanatorium», sier Gunhild Varvin, kommunikasjonssjefen for det som vanligvis heter Henie Onstad kunstsenter. Hun er fast i blikket og har et hemmelighetsfullt smil som hadde passet de gamle sanatorienes kloroforme hygge.

Carsten Höller, en av de mest kjente av de såkalt relasjonelle kunstnerne fra 90-tallet (ut med selvhøytidelige verk man skal forstå seg på, inn med thaimat, levende dyr og opplevelser), har nettopp åpnet en utstilling på Henie Onstad på Høvikodden utenfor Oslo. Höller er kjent for å ha bragt fornøyelsesparken inn i kunstmuseet, med enorme sklier nedover Tate Moderns kjente turbinhall, saktegående karuseller og installasjoner med levende reinsdyrflokker som spiser fluesopp.

Og han er kanskje den som best dramatiserer en av relasjonskunstens utfordringer: hvor begynner kunsten og slutter gimmicken?

Vi kan ikke love ketsjup til alle,
men vi lover å servere deg viktige saker hver dag.

Annonse

Sommerkampanje med 50% rabatt på abonnement. Trykk her for bestilling.