Annonse
00:00 - 26. mai 2017

Innfallsrikt fra grenseland

Nye veier ut i verden og inn i kjærligheten med norsk musikk.

Jazz og litt til: Duoen Vilde&Inga – Vilde Alnæs og Inga Aas. Foto: Sigrid Bjorbekkmo
Annonse

Hva får vi hvis vi lar skolerte jazzmusikere og ditto klassiske utøvere krysse sjangre? I dette tilfellet, gode eksempler på norske musikeres allsidige grensesnitt mot hverandre og verden. På to av vårens plater hører vi strykere som improviserer, og en jazzbassist som gjenskaper seg selv som nyhippie med kassegitar.

Duoen Vilde&Inga – Vilde Alnæs (fiolin) og Inga Aas (kontrabass) – debuterte på tyske ECM i 2014 med en friimpro-plate som fikk denne anmelderen til å tenke på radikale musikere som bassisten Håkon Thelin (kjent fra trioen Poing). Der debutplaten i dag låter tidvis nølende og statisk, bruker Alnæs og Aas på Silfr et større spekter både av gester, overtoner og melodier.

ALLEREDE ABONNENT?
Inntil 40 % rabatt
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse