00:00 - 26. mai 2017

Hippie happy Venezia

Når Veneziabiennalen ligner på en fargeglad hippiefest, er det godt at det finnes dystrere innslag.

Svermeri: Den brasilianske superstjernen Ernesto Neto ble så fascinert av indianerfolket Huni Kuin fra Amazonas at han inviterte noen av dem med til Venezia for å vise frem skikkene sine. I nettingteltet Um Sagrado Lugar (Et hellig sted) vil det blant annet foregå samtaler, gitarspill og inntak av en muligens hallusinatorisk te. Foto: Jacopo Salvi./La Biennale di Venezia.

Sjelden har Veneziabiennalen vært mer egnet for sommerlig kunstturisme. Den franske kuratoren Christine Macel har satt sammen en eksplosjon av fargerik estetikk, ganske ulik den konfliktorienterte og politiske biennalen til Okwui Enwezor i 2015.

Macel har siden år 2000 vært sjefskurator ved Pompidousenteret i Paris, og er den fjerde kvinnen i historien som får æren av å kuratere hovedutstillingen på kunstbiennalen i Venezia.

 

Annonse