Annonse
00:00 - 19. mai 2017

Gaute Brochmann om miljøvennlig bygging

Hvis vanlige folk tjener på å bygge miljøvennlig, blir det bygget miljøvennlig, skriver Gaute Brochmann.

Annonse

Tirsdag var jeg på foreldremøte på Hammartun Skole. «Ta med noe å spise. Og en kopp», omtrent det var beskjeden fra klasseforstanderne på første trinn. Og dette med koppen er nytt for meg. Nescafé og engangskrus, det er standardpakken. Men det var altså før.

Og mens forvirrede foreldre som ikke var helt i takt med den grønne samtiden, vimset rundt og lette rundt i skuffer og skap etter noe å drikke av, var det også bred enighet om at dette var et strålende tiltak.

Medbragt kopp er nemlig godt innenfor den forsakelsen folk er villige til å begå for å berge planetens fremtid. Tiltaket er da også udelt positivt. Og har sikkert en innvirkning på klimaregnskapet omtrent tilsvarende 5 sekunder kjøring med en lastebil med byggematerialer.

ALLEREDE ABONNENT?
Kjøp abonnement
Inntil 40 % rabatt
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse