00:00 - 28. april 2017

Menneskedyret

Har du først fått smaken på rå kaninnyrer, går du ikke tilbake til potetstappe.

Alt er lov: Introduksjonsuken på veterinærhøyskolen fremstår som en reise tilbake til jungelen. Foto: United International Pictures

«Det ser forfallent ut», sier Justine (Garance Marillier) i begynnelsen av Raw, mens foreldrene kjører gjennom et tilsynelatende øde campus av brutalistiske betongstrukturer og asfalt. Kontrasten mellom frodig natur og steril rasjonalitet i den grånende og bastante modernistiske arkitekturen midt i skogen, fremstår som en passende illustrasjon for hvor historien er på vei. Raw er en slags kombinasjon av oppvekstdrama og grøsser, der modernitetens trang til å rasjonalisere, temme og gjemme naturen rakner, eventuelt drukner i dyreinnvoller og menneskeblod.

På ett nivå er Justine et fullkomment eksemplar av det ­moderne, rasjonelle mennesket: en skikkelig og planmessig ung dame med strålende karakterer, kontroll på dietten, og en lysende fremtid som veterinær. Så fjern er hun fra sitt rovdyrsopphav at hun ennå ikke har debutert seksuelt, aldri spiser kjøtt, og hevder dyr har menneskelige følelser. Det finnes imidlertid en kur for slik naturstridig adferd: studentforeningens dåpsritualer.

Annonse