00:00 - 07. april 2017

Eksplosjonens øyeblikk

Sekundet før noe skjer kan det være altfor sent å snu.

Skutt ned: På noen bilder blir røykskyer fra nedskutte angripende raketter stilisert, som lyseblå skyer på en ellers skyfri himmel. Foto: Istvan Virag

Visste du at det finnes ødeleggelsesvåpen med påmontert kamera, som filmer helt til raketten eksploderer? Du kan følge hele banen fra den skytes opp og svever over landskapet, til den vender nesen nedover og tar sikte på bygninger eller mennesker. Du ser dem komme stadig nærmere – før bildet brått løses opp i visuell støy. Slike bilder finnes fritt tilgjengelig på internett, alt som trengs er et enkelt søk.

Dette fenomenet er utgangspunktet for flere verker av Ariel Reichman, som stiller ut på Akershus Kunstsenter sammen med Siri Hermansen. Han virker fascinert av den grufulle estetikken i dette skjebneøyeblikket, like før alt eksploderer, i brøkdelen av et sekund. At synsinntrykket kan fanges på film, gjør det mulig å studere og foredle.

 

Annonse